Mond-op-mondreclame. Dat is wat een testimonial voor je doet. Jouw klant vertelt over jou en waarom iemand voor je zou moeten kiezen.

Wat moet je hier voor doen? Als eerste, er om vragen. Je vraagt jouw klant een testimonial over jou of je bedrijf te schrijven. Je kunt ze ook vragen een filmpje op te nemen.

Video-testimonials kun je ook uitbesteden.

Omdat het voor je klant best ingewikkeld kan zijn om een filmpje op te nemen of de juiste woorden te vinden.

Tijdens of na een bijeenkomst

Als je een bijeenkomst hebt of een ontmoeting met je klant vraag je achteraf om een korte reactie te geven. Nadeel hiervan kan zijn dat dat het niet de prioriteit van het moment. De mensen willen weer naar huis. Je bent zelf al bezig met afronden en hebt er geen energie meer voor over. Wanneer je het uitbesteedt dan kun jij je focussen op de inhoud van de bijeenkomst.

Online via Zoom

Een testimonial online via Zoom gaat als volgt.

Jij vraagt aan je klant of hij of zij een testimonial wil geven. Als ze dat graag wil doen dan geef je naam en nummer aan me door. Ik maak een online afspraak via Zoom en stuur een voorbereidende mail. Ik neem het gesprek op en stel ze een aantal vragen. De opname monteer ik tot een eerlijke video-testimonial.

Een laagdrempelige testimonial via Zoom kost 75 euro ex de btw. Het gesprek duurt dan een kwartier en de gemonteerd versie max 3 minuten.